ToysGarden Loopfiets Keuzehulp:

 Op zoek naar een leuke loopfiets maar lastig kiezen? Niet bij ToysGarden! Als u in de gelegenheid bent om naar onze showroom in Nijmegen te komen dan bent u daar uiteraard welkom. Uw kind kan daar de juiste loopfiets passen en wij kunnen u adviseren in de juiste keuze. Hebt u die mogelijkheid niet dan helpen wij u hier in het maken van de juiste keuze:

 

Vanaf welke leeftijd een loopfiets?

Een eerste loopfietsje begint bij 1 tot 2 jaar. U moet dan denken aan kinderen met een lengte van 75cm (dit is ook de kledingmaat). Sommige kinderen zijn wat sneller met hun evenwicht en motoriek, anderen juist wat langzamer. Heeft een kind nog moeite met rennen dan is het beter om te beginnen met een loopauto. De vier wielen geven wat meer houvast en voorkomen omvallen. Als een kind vlot kan rennen is het tijd voor een eerste loopfietsje. In het begin nog met voorzichtige stapjes. Veel kinderen lopen eerst nog voor het zadel en oefenen alleen met het vasthouden en sturen. Klik hier om alle loopwagentjes voor kinderen vanaf 1 jaar te bekijken.

 

Wel of geen rem op de loopfiets?

Kinderen in de leeftijdscategorie van ongeveer 2 ½ jaar kunnen als regel onvoldoende kracht uitoefenen om een rem te bedienen, ook meerdere handelingen tegelijk uitvoeren zijn nog erg moeilijk. Denk bijvoorbeeld aan: rondkijken, voortbewegen, sturen, balanceren en dan ook nog remmen. In het begin is een loopfiets ideaal om te leren balanceren en voortbewegen ook voordat een kind al echt kan fietsen. De praktijk heeft uitgewezen dat ook oudere kinderen, nog vaak de loopfiets pakken.Vanaf ongeveer drie jaar gaan kinderen sneller fietsen, heuveltjes nemen en meer crossen op een loopfiets. Voor deze gevorderden is een rem zeker op z'n plaats. Ons adveis is dus: Voor beginners: loopfiets zonder rem. Voor gevorderden (vanaf ca 3 jaar): loopfiets met rem.

Veilig betalen met:

betalen

Wij verzenden met:

betalen

Wij zijn aangesloten bij:

onze vermelding op www.keurmerk.info betalen

Like ons op Facebook:

We houden u graag op de hoogte via onze Facebook pagina.