Tiptoi Boerderij Review

 

tiptoi   tiptoi2  De losse boerderijdieren: de haan, het schaap en het hondje. Bij elk dier zit een klein kaartje zodat je het met de pen kunt gebruiken.

 

Hoe werkt het?

 

De stift vertelt een verhaal, legt iets uit, daagt uit tot het spelen van een spel of laat muziek of geluiden horen. Stap voor stap wordt verteld wat de speler moet doen, ook mijn nog niet zelf-lezende kinderen kunnen er dus mee uit de voeten. Bij aanvang moet je de stift tegen het aan-symbool op het bijgeleverde kaartje houden bijvoorbeeld. Op dat kaartje staan nog enkele symbolen, waarmee je kunt aangeven wat je wilt doen of die je kunt gebruiken tijdens een spelletje. Deze kaartjes zitten ook aan de losse Tiptoi speelfiguren, zodat je hiermee ook kunt spelen zonder een aanvullende set (de pen heb je uiteraard wel nodig). De meiden hadden snel door wat ze moesten doen, mede omdat de stift dat zelf vertelt. Zo speelden ze al een spelletje met het schaap. Wanneer ze een schapengeluid hoorden, moesten ze een bepaald symbool aantippen met de stift. Hoorden ze een ander dier? Dan tipten ze een ander symbool aan. Grappig en leuk! Je kunt de stift ook tegen alle kartonnen onderdelen van de boerderij aanhouden. Met bijvoorbeeld het vertel-symbool, vertelt Tiptoi over bijvoorbeeld de mesthoop, de groentetuin en nog veel meer. Leerzaam en ook boeiend en bruikbaar voor mijn 3-jarige.

 

De boerderij is opgezet, spelen maar!  DSC_0015  DSC_0013
 
 

De boerderij is opgezet, spelen maar! Zoals je ziet was ik best even bezig om de boerderij in elkaar te zetten. Het ziet er heel mooi uit en is leuk om mee te spelen in combinatie met de dieren. Wel denk ik dat vooral het huisje snel gaat slijten omdat je die steeds in en uit elkaar moet doen om hem op te kunnen bergen. De losse dieren zijn erg mooi vormgegeven, ook bij de boerderijset zitten 3 dieren maar wij ontvingen ook een schaap, haan en hondje.De losse Tiptoi dieren zijn er naast het thema Boerderij ook in het thema Afrika en Dinosaurussen. Alle dieren vertellen vrolijke verhalen en verrassen met spellen, geluiden en liedjes. Spannend detail: de grotere speelfiguren uit de dino-serie hebben een beweegbare bek!

 

Ontdekken, weten, vertellen of spelen
Ik ben gek op educatief speelgoed en deze set van Tiptoi spreekt ook de meiden aan. Het is nog even uitvogelen hoe lang het interessant blijft, maar gezien de spelletjes denk ik dat het best even meegaat. Ze spelen er tenslotte niet iedere dag mee, maar alleen als ik het aanbied. De doos staat hoog omdat ze ruzie kregen over wie de pen vast mocht houden. Met Sinterklaas zijn extra dieren een leuk schoencadeautje. Ook ga ik de uitgebreidere sets en boeken nog eens goed bekijken in de winkel, want er is aanbod voor verschillende leeftijdscategorieën: boeken, spellen en speelgoed. Je zet via een gratis download het juiste programma op de stift, waarna je ermee aan de slag kunt. Op de stift passen gelijktijdig meerdere programma’s. De stift kent vier belevenisniveaus waarbij je een keuze maakt uit ontdekken (dierengeluiden), weten (wetenswaardigheden), vertellen (verhalen, liedjes en versjes) of spelen (spelletjes). 

Wat gebeurt er als ik de pen er tegenaan tik?

Wat gaat er op mijn wensenlijst? Die Tiptoi stift lijkt me in combinatie met een van de educatieve boeken een uitkomst voor lange autoritten. Het is iets interactiever dan een filmpje kijken en ik durf de ipad niet te geven uit angst dat ie kapot gaat. De Wereldatlas lijkt me bijvoorbeeld erg leuk en leerzaam.

 

Wat gebeurt er als ik de pen er tegenaan tik?  DSC_0016

 De losse boerderijdieren: de haan, het schaap en het hondje. Bij elk dier zit een klein kaartje zodat je het met de pen kunt gebruiken.

Veilig betalen met:

betalen

Wij verzenden met:

betalen

Wij zijn aangesloten bij:

onze vermelding op www.keurmerk.info betalen

Like ons op Facebook:

We houden u graag op de hoogte via onze Facebook pagina.